Saturday, October 26, 2013

motivation pillow...

salam semua peminat crafter..

saya melihat masih ada yang menjenguk blog usang redgurlcraft ini..

bermaksud masih ramai yang berminat dengan craft....

oke.. untuk makluman.. redgurl tidak lagi menjadikan craft sebagai perniagaan.. dah tak ambil tempahan sebab kekangan masa dan kerja.//

tapi crafting still being my no 1 hobby... 

so redgurl akan cuba kembalikan blog ni aktif.. dengan tip dan beberapa benda baru pasal craft..

insyaallah..


ok di atas pillow utk diri sendiri.. sebab dua 3 menjak ni mood malas melanda... so this is sebagai motivation pillow.. :)

Wednesday, June 13, 2012

Hand Phone casing..



projek malam ni... hand phone casing... casing ni saya guna kain bulu bulu, (entah apa nama fabrik dia ntah) saja nk menghabiskan stok fabrik yang penuh tu ... he he he... 

so amacam?? oke?? 
















Tuesday, June 12, 2012

Order Asmah


 ni brooch bentuk bunga order dr Asmah dari Terengganu... mulanya bg contoh jer...sekali ketiga-tiga dia nak... he he he... rezeki.. :) .... bunga ros merah tu buat dari felt .. ros biru combine ribbon satin + organza .... bunga putih is  a crochet brooch...

oke harap anda berpuasa hati yer... :)








order Ain Nur Fatiha


bantal order sis ain nur fatiha siap dalam masa 3 Jam.. dalam keadaan masihb lg penat baru sampai dr Korea dan simpton JetLag yang masih tersisa saya gagahi juga siapkan order adik ni.. sbb nk bg buah ahtinyer before 15 nak kena sampai... 


so sis harap puas hati yer.. 



Sunday, June 3, 2012

key chain couple..

tadaaaa... dah lama tak bercraft.. sempat juga siapkan keychain couple ni.... nice tak??? :)


















I'M Back///

hai semua... maaf kerana telah membiarkan blog ini lama tidak diupdate.. hampir setahun rasanya tidak di update... setahun lepas saya sangat sibuk dengan hal kerja dan belajar...

rasanya saya akan kembali bercraft seperti biasa.. tap mungkin awal bulan 7 baru saya akan mula menjahit semula.. kepada yang order tetapi terpaksa saya tolak jutaan kemaafan..

insyaallah saya akan kembali menjahit...


Tuesday, May 31, 2011

saya sedang mencuba benda baru.. dah buat clip shawl dan head band tuk baby... so sapa berminat leh order yer..

nak jadi dealer pun boleh... bulk order harga boleh dirunding.. :)